Chokolade skildpadder gravid

Det kan godt være, at diamanter er en piges bedste ven, MEN, så ved vi godt, hvem der er hendes hemmelige elsker!
Det bliver ikke meget bedre end chokolade. Mørk, lys, hvid, med knas, lakrids, karamel, marcipan, nougat, cognac eller alle mulige andre farver og indhold. Og du kan få chokolade skildpadder gravid og det hele lige her

Find lækker chokolade skildpadder gravid her

En med det hele, tak

Ah, okay, det kan måske blive for meget. Men hvad end du leder efter chokolade skildpadder gravid eller noget helt andet. Kan vi hjælpe dig.

Chokolade skildpadder gravid

Chokolade er den perfekte gave til rigtig mange ting. Til de romantiske anledninger som Valentines dag, bryllupsdagen, morgengaven eller bare Jeg-elsker-dig gave, kan man få lækre fyldte chokolader i flotte, hjerteformede æsker. Og tro mig, hun (eller han) vil elske dig for det! Bare forestil dig, hvordan du kan overraske med den flotte gave.
Måske er I lige vågnet, det er jeres års-dag og du ligger og tænker over, hvor heldig du er at have sådan en dejlig person at dele dit liv med. Mens hun lige går på toilettet lister du æsken frem og lægger den på hovedpuden – super overraskelse og glæde, når hun kommer tilbage.
Er det nogle hårde dage på jobbet og er der ikke rigtig tid til de lange snakke og ture ud at spise, så kan en hjerteformet æske vise at du ikke har glemt romantikken.

Chokolade er også en rigtig god gave at give i formelle anledninger, som for eksempel fødselsdagsgaver til bekendte, der ikke helt er nære venner, firmagaver, jubilæumsgaver og den slags.
Her findes masser af gode æsker at vælge imellem. Der er både praliner, trøfler og fyldte chokolader i forskellige stile og med forskelligt fyld. Det kunne også være chokoladebarer, i stedet for små stykker. I de formelle gaver kan man godt tillade sig at ”eksperimentere” lidt og give chokolade med lidt specielt fyld. Det kunne være chili-lakrids, appelsin-cognac, pistacienødder og forskellige bær som blåbær eller hindbær. Ofte pakkes chokoladen i en kurv med andre spændende ting, som vin og delikatesser.

Der er selvfølgelig også højtiderne. Jul og påske er helt oplagte anledninger til at finde chokoladen frem.
Til jul er det julemænd, fyldte chokolader og yndlingsstykkerne fra tanken. Der er selvfølgelig forskel på om det er ”hverdags chokolade” til at nyde i løbet af december, eller om det er julefrokosten. Og selvfølgelig kan man fylde chokolade i kræmmerhusene på juletræet – men pas lige på hvor tæt de hænger på lysene, så de ikke smelter.
Til påske er traditionen med påskeæg næsten så fasttømret i os som opstandelsen. Det kan være helt simple, små mælkechokoladeæg, eller helt ovre i de ekstravagante Fabergé æg. Igen kan de være fyldt med alverdens lækre ting som nødder, kaffe, havsalt, jordbær, marcipan, nougat, appelsin-krokant og så videre.

De er selvfølgelig et must til ungerne, der nok foretrækker dem uden for meget indhold. For eksempel de små lækre dragee-æg i flotte hvide og lyserøde farver. Nogle gange er papiret og farverne mere vigtige for ungerne, end hvad chokoladen egentlig smager af. Og så er der jo altid kinder-æg.
Til de voksne kan chokolade-overtrukne nødder være rigtig lækkert, som Wiener Mandler, der ligner små æg. Men lækker mørk chokolade med mint, kan også være et stort hit, som After Eight.

Chokoladens fremstilling

Den vigtigste ingrediens i chokolade, er selvfølgelig kakao. Den udvindes af kakaobønner, fra store frugter, der vokser på kakaotræer. Det ideelle klima for kakaotræer er i et bælte omkring ækvator. Her findes også mange kakaoplantager.

Et kakaotræ sætter først frugt, når det er 5 år gammelt. I hver frugt er der 50-60 bønner. Med ca. 50 frugter på et år, giver det omkring 4 kg kakaobønner.

Når frugterne er høstet, skrabes bønnerne ud. De sidder i en slags gelé-agtig frugtkød, der skrabes med ud. Massen, med bønner og gelé, gæres i kasser eller kurve og hermed nedbrydes nogle af bitterstofferne, spiringsprocessen standser og bønnen skifter farve fra lilla til brun. Bagefter soltørres bønnerne i 14 dage.

For at fjerne skallen og frembringe forskellige aromastoffer, ristes bønnerne på omkring 100grader. Herefter flækkes de, skallen fjernes og i en mølle males de til kakaomasse. Kakaomassen presses herefter ved højt tryk og ca halvdelen presses bort. Det der bliver tilbage, ligger som en 5cm tyk ”kage” og kaldes kakaotørstoffet/kakaopulver. Det der presses væk, er kakaosmørret.
Tørstoffet males mange gange på en finere mølle og sigtes flere gange, for at få et fint pulver. Alt efter trykket i pressen, kan man beholde en lille eller større mængde fedt i pulveret.
Kakaosmørret bliver filtreret.

Herefter blanders de to ting igen, i det forhold man nu ønsker, for at lave sin chokolade, sammen med sukker eller anden sødestof og smagsstoffer som vanilje, lakrids eller nødder.

Mørk chokolade består ofte af sukker, kakaomasse og kakaosmør. Lys chokolade, der også kaldes mælkechokolade, består af de samme dele, men er også tilsat mælkepulver. Hvid chokolade indeholder slet ikke kakaomasse, men kun kakaosmør – samt sukker og mælkepulver.

Chokoladens historie

Man har fundet krukker med rester af kakao ved Golfkysten i Mexico, helt tilbage til 1500 før vor tidsregning. Man mener at det var heromkring, man begyndte at dyrke kakao (frem for at finde de vilde træer). Indtil da var det indianerne i Amazon-junglen, der spiste det hvide frugtkød, bønnerne ligger i, men ikke selve bønnerne.
I Aztekerriget havde kakaobønnerne en høj værdi. De blev brugt som betaling og ofret til guderne. Man ved mest om kakao fra Aztekerne og kong Montezuma i år 1519. Her kom den spanske Hernán Cortés til Aztekernes rige og lagde mærke til, at kongen drak en speciel drik. Det var vand med ristede kakaobønner. Det har uden tvivl været meget bittert, men drikken blev blandet op med forskellige ting, for at give distinkte smage. Det kunne være chili, blomster, urter og lignende. Drikken blev kaldt cacahuaatl. atl betyder vand og blev senere til endelsen ade/lade i chokolade. Man er ikke helt sikker på, hvor choko- stammer fra.
25 år senere blev højtstående mayaindianere bragt til Spanien, hvor de lavede den specielle drik til prins Filip. Denne eksotiske drik, kakao tilsat sukker, bliver hurtigt populær blandt adlen og de allerrigeste i Spanien og Portugal.

Der går 100 år, før England og Frankrig får fat i kakao. De erobre områder i Caribien og anlægger plantager. I 1657 åbner der en kakao-salon i London. Omtrent samtidig kommer kaffe og te til landet. Og selvom kakaodrikken bliver et stort hit, er det stadig kun for aristokratiet og de velstående. Den jævne mand kan slet ikke betale for drikken.

Omkring 1800-tallet opsættes i Caribien en mekanisk, dampdreven udgave af møllerne til at male bønnerne. Det er en hollænder ved navn Coenraad van Houten, der interesserer sig for markedet omkring kakao og i 1828 opfinder han pressen, der som beskrevet længere oppe, kunne adskille kakaotørstof og kakaosmør. Han er den første til at fremstille mørk chokolade ved at blande kakaosmør og kakaopulver med sukker og lade det størkne. Kakaosmørret bliver også brugt i kager.

I 1847 blev den første plade chokolade fremstillet af englænderen Joseph Fry. At man nu kunne spise chokolade blev et kæmpe hit og spredte sig hurtigt til hele Europa. Vi skal dog helt frem til 1875 før mælkechokolade fremstilles. Denne gang i Schweiz af Daniel Peter.
I sidste halvdel af 1800-tallet kom en lang række chokoladefabrikanter på markedet, blandt andre Anton Berg i 1884. Massefremstillingen var begyndt, men chokolade var stadig mest til særlige anledninger.
Konfekt, dessertchokolade og lignende finere ting blev allerede den gang som nu, lavet af konditorer og andre med sans for finesse.

I Danmark konsumere vi 8,2 kg chokolade pr indbygger pr år. I Schweiz (som ligger i toppen) indtages 10,3 kg pr indbygger pr år. I Belgien er det 6,8 kg

Tilberedning

Hvordan smelter man chokolade?

Den bedste måde at smelte chokolade er ved at bruge et vandbad. Sæt en gryde med et par cm vand på komfuret og bring i kog. Skru ned for varmen, så det spilkoger. Bræk chokoladen i stykker i en skål stor nok til at sætte oven i gryden. Den skal stikke et stykke ned, men ikke falde ned i. Nu smelter chokoladen stille og roligt. Laver du marcipankugler kan de med fordel trilles rundt i skålen og tages op, uden at man behøver flytte gryde eller skål eller skovle chokolade op med en ske.